3x Raamdecoratie voor dakramen

Iedereen met een dakraam kent het probleem waarschijnlijk wel, waar vind je mooie en handige raamdecoratie. Gordijnen zijn zo makkelijk nog niet als je een schuin dakraam hebt, maar gelukkig heb je tegenwoordig allerlei praktische oplossingen die er ook nog eens heel mooi uitzien. Ik ging eens een kijkje nemen op de website van Velux, om te zien wat ze allemaal in hun assortiment hebben.

Eén van de mooiste oplossingen vind ik plisségordijnen, die zou ik hier op de ramen ook nog wel graag willen. Nu hebben we ‘gewone’ jaloezieën in de woonkamer, maar plisségordijnen zijn een stuk chiquer en ze zien er altijd zo elegant uit. En ik vind het zo handig dat je ze kunt installen op hoogte. Bij een rolgordijnen kun je je gordijn alleen naar beneden verplaatsen, maar bij deze plisségordijnen kun je ook de bovenkant verstellen. Bij een dakraam is dit helemaal handig, want dan kun je goed de zon blokkeren voor schaduw, maar ondertussen nog wel genoeg licht binnenlaten.

Alhoewel plisségordijnen die een beetje licht doorlaten erg mooi zijn, zou ik in een slaapkamer altijd voor verduisterende gordijnen gaan. Ik word altijd wakker van het zonlicht en dat is in de winter niet zo heel erg, maar in de zomer wordt het dan wel erg vroeg. Daarnaast slaap ik gewoon minder goed, als het licht is in de kamer. Verduisterende gordijnen zijn dus echt een must. In de gordijnen zit een dun laagje aluminium en die blokkeert al het licht wat er binnen kan komen. Velux heeft zowel verduisterende rolgordijnen, als verduisterende plisségordijnen – een beetje the best of both worlds dus.

En als laatste moet ik natuurlijk ook even kijken naar de gordijnen voor de kinderen. Nu ik een dochter heb, is dat ook opeens interessant geworden en ik zag een paar hele leuke gordijnen met Disney! Bambi, Winnie the Poeh of prinsessen, ik zou het zelf eigenlijk nog wel willen, maar ik weet niet of mijn vriend daar wel zo blij mee is;). Wat ook nog heel erg leuk is voor kinderen, zijn stickers voor op de muren en de ramen. Stickers van Disney kun je bijvoorbeeld hier kopen!

Dit artikel is een samenwerking. Meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge