Droogshampoo & volumepoeder: goed of slecht?

Droogshampoo en volumepoeder zijn twee populaire haarproducten en favoriet voor velen, maar zijn ze eigenlijk wel goed voor je haar? Hoe zit dit nou eigenlijk en is droogshampoo en volumepoeder nou goed of slecht voor je haar.

taft-volume-poeder

droogshampoo-batiste

DROOGSHAMPOO & VOLUMEPOEDER

De afgelopen jaren is er veel geschreven op beautyblogs over droogshampoo en volumepoeder en droogshampoo wordt vaak aangedragen als dé oplossing tegen vettig haar. De producten werden steeds populairder en dit is nog niet veranderd. Maar is het gebruik van deze producten wel altijd goed voor je haar en hoofdhuid?

Volumepoeder gebruik je door een kleine hoeveelheid aan te brengen bij de haaraanzet en het goed in te wrijven met je vingers door je haar en op je hoofdhuid. Veel volume en zichtbaar minder vettig haar is het resultaat. Droogshampoo heeft dezelfde werking, maar spray je meestal over je haar en bij de haaraanzet.

poeder-taft-volumepoeder

DROOGSHAMPOO & VOLUMEPOEDER SLECHT VOOR JE HAAR?

In de producten zitten vetabsorberende ingrediënten en deze zorgen ervoor dat het vet en olie in je haar en van je hoofdhuid wordt opgenomen. Je haar wordt stugger, je kunt volume creëren en daarnaast ziet er dus minder vettig uit.  Ideaal zou je denken, maar de ingredienten hechten zich ook aan je haar en op je hoofdhuid en hier zit dan ook direct het ‘gevaar’ van deze twee producten.

Op internet kun je talloze DIY’s vinden om zelf een natuurlijke droogshampoo te maken met bloem en maizena. In de synthetische varianten, zoals die van Taft en Batiste, worden een stuk meer ingrediënten gebruikt. Rijstzetmeel en talkpoeder zijn twee absorberende ingrediënten die we in de meeste producten terug zien komen.

De droogshampoo en poeder absorbeert alles, het maakt geen onderscheid in goede oliën, vettigheid en vocht. De natuurlijke oliën die je haar en hoofdhuid beschermen en het vocht in je haar worden dus ook opgenomen. Je haalt de bescherming van je haar en huid weg en je haar kan steeds droger worden en dat is ook weer niet de bedoeling.

Wanneer je deze twee producten veelvuldig gebruikt, hopen de producten steeds meer op. Gevolg hiervan is dat de poriën worden afgesloten, je hoofdhuid geïrriteerd kan raken en droog kan worden. Van een droge huid kun je weer schilfers en roos krijgen.

Naast de absorberende ingrediënten, zitten er ook nog andere ingrediënten in de droogshampoo en poeders. In de droogshampoo van Batiste zit bijvoorbeeld ook nog gassen zoals butane, isobutane en propane, parfum en alcohol denat. Ook deze ingredienten spray je in je haar en dit heeft uiteraard effect op je haar en hoofdhuid. Het volumepoeder wrijf je dan ook nog eens extra in je haar.

VOOR- & NADELEN

Er zitten dus echt niet alleen maar voordelen aan deze twee populaire haarproducten en met de nadelen moet je ook zeker rekening houden. Het is ontzettend handig om droogshampoo te gebruiken om het wassen van je haar uit te stellen, maar stel het niet een week uit door het elke dag te gebruiken. Dat is echt niet verstandig en zal zeker effect hebben op je haar en hoofdhuid. Hetzelfde geldt voor volumepoeder, volume creëren in je haar oké, maar blijf niet strooien met het busje.

Stoppen met het gebruik van deze twee haarproducten is niet nodig, maar gebruik het met mate. En natuurlijk moet je stoppen wanneer je merkt dat je huid geïrriteerd raakt en bij het zien van schilfers. Zorg er daarnaast voor dat je je haar goed wast en hierbij erop let dat je de droogshampoo of volumepoeder goed uitwast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge