Op zoek naar een winterjas

Toen ik een paar dagen geleden ’s avonds laat naar huis ging, merkte ik dat het toch wel duidelijk kouder wordt ’s avonds. Nu heb ik een hele fijne winterjas, maar die is erg dun en dus wordt het de hoogste tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe winterjas.

OP ZOEK NAAR EEN WINTERJAS

De jas die ik nu heb, heb ik toch alweer een behoorlijk lange tijd en dan wil je ook wel weer eens wat anders natuurlijk. Hij is ook niet zo warm meer, de stof wordt dunner en ja, gewoon tijd voor wat nieuws. Eén van mijn favoriete merken is Esprit en eigenlijk slaag ik daar altijd wel snel. Het filiaal in Drachten is niet super groot, dus meestal kijk ik ook even op de website, lekker makkelijk!

winterjas 2017

Het liefste draag ik een lange mantel, en deze vier trokken direct mijn aandacht. De eerste is een hele klassieke getailleerde manteljas van wol en hij heeft een capuchon, dat vind ik heel erg leuk. Ziet heel mooi en is ook zo fijn in de winter als het koud is en regent. De tweede heeft ook een capuchon en is iets sportiever. Doordat hij geen knopen heeft, maar een verstopte rits, is hij ook wat rustiger, maar dan kun je juist weer leuk variëren met een sjaal en muts.

De volgende twee jassen hebben geen capuchon, maar zijn wat weer wat chiquer. De grijze heeft een grote kraag en heeft een lichte glans in de stof, maar dat zie je helaas niet op de foto. De vierde vind ik ook heel bijzonder, vooral door de prachtige cognackleur, maar ik ben bang dat deze weer niet warm genoeg is en dat de halsopening te groot is in de winter. Maar toch, hij is zo mooi!

Om het af te maken heeft Esprit ook nog prachtige sjaals en altijd als ik in de winkel ben, zie ik wel weer een leuke nieuwe hangen. De sjaals van Esprit blijven bij mij trouwens heel lang, heel mooi. Ik heb nu een sjaal ongeveer acht jaar, echt niet overdreven, en nog steeds is hij goed en ik draag hem heel veel in de winter.

Qua sjaals zoek ik altijd naar van die zachte en grote sjaals, die je minstens twee keer om je heen kunt slaan. Meestal houd ik het wel een beetje rustig qua kleur, een beetje klassiek, maar dat past ook wel weer bij de soort jassen die ik heb uitgekozen.

En wil je nog een leuke accessoire bij je jas? Dan zijn deze bandeau’s van Atelier des Femmes misschien wel wat voor jou!

Nu moet ik alleen nog bedenken welke jas ik wil!

Dit artikel is een samenwerking met een bedrijf. Meer informatie.

1 reactie

  1. sammie schreef:

    Leuke sjaals! Ik heb vorig jaar nog nieuwe winterjas gekocht dus ik kan voorlopig nog vooruit 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge