Recept: Pulled Pork uit de oven + bbq-saus

Ooooh pulled pork! ♥♥♥ Het is zo lekker, maar ik had het nog nooit zelf gemaakt. Een tijdje geleden was ik op een bbq georganiseerd door vrienden, waarbij iedereen wat mee nam om te eten. En zo was er ook pulled pork uit de oven meegenomen en deze was ontzettend lekker. Ik vroeg natuurlijk het recept!

Het recept voor deze pulled pork is van Jamie Oliver. En daarnaast ook nog een bbq-saus, ook van Jamie Oliver, om het varkensvlees mee in te smeren en om er later bij te serveren. Hij is wel een beetje aangepast, want dit is een pulled pork uit de oven. Je hebt dus geen barbecue nodig om het te maken! Lekker makkelijk.

Pulled pork is al een paar jaar heel populair. Op elk foodfestival kun je tegenwoordig wel een broodje krijgen met dit super malse varkensvlees. Het kost wel veel tijd om te maken, maar zelf ben je er niet heel lang mee bezig. Het moet ongeveer zes à zeven uur in de oven. En om het uur moet je het varkensvlees even insmeren met de saus, dat maakt het nog malser.

BENODIGDHEDEN

  • Braadpan of braadslee (met deksel of aluminiumfolie om mee af te dekken)
  • Kwastje

INGREDIENTEN

  • nek (procureur) of schouder van het varken

* Je kunt zelf bepalen hoeveel je wilt gaan maken. Ik had 1.320 kilo schouderkarbonade, maar je kunt natuurlijk ook meer of minder doen.

Kruidenrub

  • 2 el zout
  • 2 el kristalsuiker
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 1 el gemalen komijn
  • 2 el chilipoeder
  • 2 el zwarte peper
  • 1 el cayennepeper
  • 1/2 el gedroogde tijm
  • 1/2 el gedroogde salie
  • 1/2 el gedroogde oregano
  • 4 el paprikapoeder (mild)
  • 2 el knoflookpoeder
  • 2 el uienpoeder

Deze kruidenrub is ruim voldoende voor ongeveer 3 kilo aan vlees.

Bbq-saus

  • 200 gr bruine basterdsuiker
  • 200 gr ketchup
  • 200 ml ongezoete appelsap
  • 100 ml bourbon whiskey
  • 4 el Worchestershiresaus
  • 4 el balsamico-azijn
  • 2 tl mosterd
  • 2 sinaasappels, geperst
  • Tabasco naar smaak
  • mespunt zout

* Ik maakte twee keer deze hoeveelheid bbq-saus. Dan had ik nog wat over na het bakken en kon ik nog wat bewaren voor later. Met één keer deze hoeveelheid heb je precies genoeg om het vlees een paar keer in te smeren en om een beetje over te houden om daarna te gebruiken.

BEREIDINGSWIJZE

Laat het vlees op temperatuur komen door het een halfuur tot een uur op het aanrecht te zetten. Verwarm ondertussen de oven voor op 130 graden Celsius.

Kruidenrub voor pulled pork recept jamie oliver

Kruidenrub Pulled pork

Meng voor de kruidenrub alle kruiden en specerijen door elkaar. Alles wat je over hebt, kun je overigens heel goed bewaren. Doe het in een luchtdicht bakje of zakje en je kunt het nog een paar maanden bewaren.

bbq-saus-pulled-pork

BBQ-saus Jamie oliver

bbq-saus-pulled-pork-uit-de-oven

De bbq-saus maakt je door alle ingrediënten van de saus te goed mengen in een pan. Breng de saus aan de kook en laat het even koken op een laag tot middenhoog vuur voor ongeveer 30 minuten. Het wordt een stuk dikker en stroperiger, het is klaar als het de achterkant van een lepel goed bedekt en het niet doorloopt als je er een streep doortrekt.

Pulled pork uit de oven kruidenrub

Verwijder de dikke en harde stukken vet van de schouder (of de nek) met een scherp mes. Wrijf de hele schouder in met de kruidenrub, zorg dat alles goed bedekt is. Bestrijk het vlees daarna voorzichtig met de bbq-saus, maar pas op dat je de kruiden niet wegveegt.

Doe het vlees in de pan of braadslee en sluit deze met een deksel (of aluminiumfolie). De tijd dat het in de oven moet, is afhankelijk van de grote van het vlees en van je oven. Een groter stuk vlees heeft meer tijd nodig, dan een klein stuk vlees. Blijf goed opletten en pas zonodig de temperatuur aan Ik heb het in ieder geval ongeveer 3 uur laten garen op 120 graden Celsius en daarna nog 3 à 4 uur op 150 graden Celsius. Om het uur/anderhalfuur bestrijk je het vlees met de bbq-saus. Haal het laatste halfuur de deksel of de aluminiumfolie eraf, voor een lekker korstje.

Pulled pork uit de oven

Het vlees moet ongeveer 88 graden Celcius zijn, dit kun je controleren met een vleesthermometer. Het vlees is klaar als je het gemakkelijk met twee vorken uit elkaar kunt trekken. Wil dit nog niet? Dan moet het zeker nog even langer garen.

Pulled pork uit de oven

Pulled pork

Pulled Pork uit de oven

Als je het uit elkaar hebt getrokken, kun je er nog wat bbq-saus overheen doen. Super lekker!

20 reacties

  1. Lara schreef:

    Dit ziet er zooo lekker uit!

  2. manicure schreef:

    Hello! I know this is somewhat off-topic however I needed
    to ask. Does managing a well-established blog such as yours take a massive amount
    work? I am brand new to writing a blog however
    I do write in my diary on a daily basis. I’d like to start a blog so I can easily share my personal
    experience and thoughts online. Please let me know if you have
    any kind of suggestions or tips for brand new aspiring bloggers.

    Appreciate it!
    manicure onlangs geplaatst…manicureMy Profile

  3. Wonderful, what a website it is! This web site presents helpful data to us, keep it up.
    Silvia Odete Morani Massad onlangs geplaatst…Silvia Odete Morani MassadMy Profile

  4. Audra schreef:

    Hello there I am so glad I found your site, I really found you by mistake, while I was browsing on Digg for something else,
    Regardless I am here now and would just like to say thank you for a remarkable post and a all
    round interesting blog (I also love the theme/design),
    I don’t have time to read through it all at the moment
    but I have book-marked it and also added your RSS feeds, so when I have time
    I will be back to read a great deal more, Please do keep up
    the great job.
    Audra onlangs geplaatst…AudraMy Profile

  5. business cards schreef:

    Hey I know this is off topic but I was wondering if you
    knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet
    my newest twitter updates. I’ve been looking for a plug-in like this
    for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this.
    Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.
    business cards onlangs geplaatst…business cardsMy Profile

  6. Greetings from Ohio! I’m bored to tears at work so I decided to check out your blog on my iphone during
    lunch break. I love the info you present here and can’t wait to take a
    look when I get home. I’m surprised at how quick your blog loaded on my phone ..

    I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, very good blog!
    greatest real estate onlangs geplaatst…greatest real estateMy Profile

  7. I enjoy reading a post that will make people think.
    Also, many thanks for allowing for me to comment!
    http://www.aouclass.net onlangs geplaatst…http://www.aouclass.netMy Profile

  8. For latest information you have to pay a visit world wide web and on web I
    found this web page as a best web page for hottest updates.
    Silvia Odete Morani Massad onlangs geplaatst…Silvia Odete Morani MassadMy Profile

  9. business plan schreef:

    This piece of writing will help the internet visitors for setting up new website or even a weblog from start to end.
    business plan onlangs geplaatst…business planMy Profile

  10. If you desire to take a good deal from this post then you have to
    apply such strategies to your won blog.
    all these things that ive done onlangs geplaatst…all these things that ive doneMy Profile

  11. I am now not positive the place you’re getting your info,
    however great topic. I must spend a while studying much more or understanding more.
    Thank you for excellent information I used to be in search of this info
    for my mission.
    sell things online for free onlangs geplaatst…sell things online for freeMy Profile

  12. You made some decent points there. I checked on the web to
    find out more about the issue and found most individuals will go along with your views on this
    website.
    all these things i’ve done onlangs geplaatst…all these things i’ve doneMy Profile

  13. You actually make it seem so easy with your presentation but I find this topic to be actually something which I
    think I would never understand. It seems too
    complex and extremely broad for me. I’m looking forward for your next post, I will try to get the hang of it!
    Lelio Vieira Carneiro Junior onlangs geplaatst…Lelio Vieira Carneiro JuniorMy Profile

  14. pt.wikipedia.org schreef:

    Hi all, here every one is sharing these knowledge, therefore it’s
    fastidious to read this web site, and I used to go to see this weblog
    daily.
    pt.wikipedia.org onlangs geplaatst…pt.wikipedia.orgMy Profile

  15. Conrad schreef:

    I was suggested this blog by my cousin. I am not sure whether
    this post is written by him as nobody else know such detailed about my problem.
    You are wonderful! Thanks!
    Conrad onlangs geplaatst…ConradMy Profile

  16. What’s up it’s me, I am also visiting this web site regularly, this web site is really fastidious and the people are genuinely sharing
    good thoughts.
    federal loan application onlangs geplaatst…federal loan applicationMy Profile

  17. outsidersart.com schreef:

    Hi to every single one, it’s genuinely a pleasant for me to
    visit this site, it includes precious Information.
    outsidersart.com onlangs geplaatst…outsidersart.comMy Profile

  18. Hi my family member! I want to say that this article is amazing, great written and come with almost
    all significant infos. I’d like to look extra posts like this .
    boardumbrella.tanaumbrella.com onlangs geplaatst…boardumbrella.tanaumbrella.comMy Profile

  19. Fantastic goods from you, man. I’ve take into account your stuff previous
    to and you are just extremely magnificent.
    I actually like what you’ve bought here, certainly like what you are saying and the
    best way through which you say it. You make it enjoyable and you
    still take care of to stay it sensible. I can not wait to
    learn much more from you. That is really a great web site.
    http://www.jumpfordogs.com onlangs geplaatst…http://www.jumpfordogs.comMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge